Skip to main content

Featured

பஞ்சமுட்டி கஞ்சி

  இப்போது    உள்ள   மக்கள் பண்டைய   உணவு   பழக்கத்தை மறந்துவிட்டு   நவீன   உணவு பழக்கத்திற்கு   மிகுந்த   ஆர்வம் காட்டி வருகிறார்கள் . குழந்தைகளுக்கு கொடுக்கும்   உணவுகளில்   தற்போது   மரபணு   மாற்றப்பட்ட   உணவுகளான   பீடியாசர்  , செர்லாக்   போன்ற   உணவுகளே தற்போது   தாய்மார்கள்    கொடுத்து   வருகி றார்கள் .  இதனால் வரும்   பின்   விளைவுகள்   எண்ணற்றது .  சிலர்   குழந்தைகளுக்கு ஊட்ட   சத்து   குறைவான   உணவுகளை   கொடுப்பதால் ஊட்டச்சத்து   குறைவினால்   பல   நோய்கள்   ஏற்படுகிறது .    நமது   உடலில்   தோன்றும்   எந்தவித   பிரச்சனைகளுக்கும்   நாம் உணவின்   மூலமே   தீர்வு   காணலாம்   என்பது   சித்தர்களின் வ ாக்கு  ” உணவே   மருந்து ,  மருந்தே   உணவு ” .  குழந்தைகளின் நலத்தை   காப்பதற்காக   சித்தரிகள்   கொடுத்த   சிறந்த   உணவு முறை   தான்   " பஞ்ச   முட்டி    கஞ்சி " .  இது   ஒரு   சிறந்த ஊட்டச்சத்து   நிறைந்த   அர்புதமான   உண வாகும் . பஞ்ச   மூட்டி   கஞ்சி  -  பஞ்ச   என்றால்   ஐந்து   என்றும்   முட்டி என்றால்   முடிச்சு   என் றும்   பொருள்படும் .  இதில்  5  வகையான புரதச்சத்து   நிறை

Ingi,Chukku, Kadukkai Karpam for Longevity

KAYAKARPAM 
Inji,Chukku, Kadukkai Karpam :
Kayakarpam is one of the special therapeutic division in Siddha. Kayam means 'body' and Karpam means 'stone' which means keeping the body as strong as stone. kayakarpam is a combination of medicine and life style ,it is the science of rejuvenation, longevity and spiritual 
well-being.It has the potential to heal, rejuvenate and balance Vatha,Pitha ,Kapha and make the body ,mind ,soul to attain its stability.Kayakarpam prevents from Narai(whitening of hair), Therai (shrinking of skin ),Moopu (ageing) and Saakadu
( Death).

Benefits of KayaKarpam :
1.Delayes the natural phenomenon of ageing.
2. Prevent the life style disorders like Diabetes, Hypertension ,etc..
3. Provides physical and mental wellness to body.
4.Act as a immune booster.
5. Nourishes mind ,body and soul.

There are various karpam among them the importance of the Ingi(Ginger),Chukku,(Dried Ginger), Kadukkai( Haritaki karpam is dissuced here.
"காலை இஞ்சி கடும்பகல் சுக்கு
மாலை கடுக்காய் மண்டலம் தின்றால் கோலை ஊன்றி நடப்பவன் கோலை வீசி குலுக்கி நடப்பான்"…
The above poem was stated by Siddhars to shows the importance of taking Ingi
( Ginger),chukku( dried ginger),kadukkai (Haritaki or ink nut) karpam for a healthy living.
The poems defines that Ingi karpam have to be consumed at Early morning, Chukku Karpam at Noon and Kadukkai karpam at Night for a healthy and a long life.
How to take Ingi,Chukku , Kadukkai karpam?
Inji Karpam(Ginger):
Ginger juice is toxic to its sediment which get deposited. Remove the sediment and consume it.
Ingi Karpam (Ginger )has to be taken in the morning.
Purification:Take about 15 - 20 ml of Ginger juice and keep it aside for about 10- 15 mins.The sediment get deposited on the bottom leave it and take the Ginger juice. Place a hot iron rod into ginger juice (the total toxicity of the ginger is taken out  by this method) and it is ready for consumption.
How to consume?
Take 15 - 20ml of  purified Ginger juice and Add equal amount of honey mix it well and consume it in empty stomach.
Benefits of Inji karpam:
• Inji karpam relieves digestive disorders,stomach upset and Dizziness etc...
• Prevent cancer .
• Control heart diseases and heart attack.

Chukku Karpam( Dried ginger): 
Purification: “சுக்கிற்கு புற நஞ்சு”
Dried ginger is toxic to its skin. Peel the skin before use.
Dried ginjer has to be taken at noon.
How to consume?
Take ½  teaspoon of dry ginger powder mix it with a glass of hot water and consume it after food. 
Benefits of Chukku Karpam:
• Chukku karpam neutralizes the Vatha.
• Promotes digestion.

Kadukkai Karpam ( Haritaki):
Purification:"கடுக்காய்க்கு அக நஞ்சு"
Kadukkai is toxic to the nut inside it. Remove the nut part and use the flesh part of kadukkai for consumption. 
Kadukkai has to be consumed at night.
How to consume ?
Take one teaspoon of kadukkai powder mix it with  hot water and consume it before going to sleep.
 Benefits of Kadukkai Karpam :
• It neutralizes the kapha.
• Prevents constipation.
• Prevents from liver diseases.

Benefits of Ingi ,Chukku , Kadukkai Karpam:
• Eating Ingi(Ginger),chukku(Dried Ginger), Kadukkai ( Haritaki) Karpam for 48 consecutive days prevents from various diseases like Diabetes,heart diseases,etc..
• It removes the toxins from our body .
• Restores the vitality to both men and women and induces child birth.
• Prevents from Narai ( Whitening of hair),Thirai( shrinking of skin), Moopu
( Ageing) and Saakadu(Death) and provides longevity.
• Rejuvenates body, mind and soul.

"உணவே மருந்து மருந்தே உணவு"
"Food is medicine; Medicine is food".
                     
                      -R.Rushmi Kruthiga ,(B.S.M.S)
            Email: drrushmibsms21@gmail.com



Comments

baskaran said…
Very useful messages to mankind .
Congratulations.
Unknown said…
Informative.
Thanks
Adhavan A said…
Nandrigal 👍🏻
VS said…
Can we cont to take the ingi, suku and kadukkai even after 48 days? Or should I take break? For how long?

Popular Posts